Scrisoare deschisa catre doamna Elena UdreaDoamnă Udrea,

am constatat cu suprindere decizia dumneavoastră de a deschide un Institut al Fericirii în România, din moment ce un Institut pentru Fericire deja există de peste 3 ani.

În actualul Institut al Fericirii, ce își are sediul în București, au primit sprijin emoțional, prin cursuri, difuzări de documentare, terapie psihologică sau dezbateri, peste 30.000 de români. De asemenea, suntem angrenați în evenimente organizate pe întreg parcursul țării: Cluj Napoca, Rădăuți, Craiova, Timișoara, Baia Mare, Ploiești, Suceava, Iași, Roman etc. Cu sprijinul presei am organizat nenumărate campanii de informare despre importanța stării de bine și educației emoționale, de la emisiuni TV până la clipuri radio sau proiecte grafice pe internet.

În momentul de față, Institutul pentru Fericire a încheiat un parteneriat de colaborare cu ONG-ul Teach for Romania și își alocă resursele pentru sprijinul educației din școlile românești.

Fericirea, doamnă Udrea, este o concluzie complexă, care ține de echilibru interior, valori morale bine fundamentate, onestitate, iubire față de oameni și de sine. Fericirea înseamnă că am făcut pace cu noi înșine, că am înțeles cum competiția este o cursă cu propria persoană. Dar mai ales, fericirea nu vine din bani sau lucruri scumpe și cu atât mai mult din epatarea cu care ne-ați obișnuit.

Este cel puțin surprinzător cum fericirea dumneavoastră personală a primat în așa manieră încât vă urmărește prin acuzații grave ale DNA.

În orice demers educativ (cum este și cel pe care vreți să îl demarați), puterea exemplului personal este vitală. Nu sunt în măsură să ridic nicio piatră, dar sunt curioasă cum intenționați să inspirați românii de vreme ce frecventati DNA, cum s-a întâmplat chiar azi într-un dosar de corupție. Prin comportamentul oferit până în momentul de față, dvs va poziționați mai degrabă alături de clasa de gândire care distruge această țară.

Profit de ocazie ca să vă îndemn să căutați schimbarea poate în zone în care știți că au fost afectate de corupție: copii care nu au medicamentație de cancer pt că banii sunt alocați politic, persoane cu probleme emoționale care ajung cobai fără voia lor în instituții ale statului, drumuri inaugurate de dragul voturilor deși pun în pericol viața șoferilor, nou născuți morți la nici 24 de ore după naștere din cauza diluării dezinfectanților. Printr-o muncă de acest fel veți găsi cu adevărat iertarea din partea societății căreia nu i-ați oferit beneficii autentice.

Cu permisiunea dumneavoastră, recomandarea noastră este să porniți o activitate de consiliere și sprijin psihologic de abia după ce ați parcurs un drum propriu de redescoperire, iertare și înțelegere mai armonioasă a lumii în care trăim. Din experiența mea profesională și personală, vă spun că acest drum poate dura peste 10 ani.

Apoi, în măsura în care acționați din bună credință, cu profesionalism și pornind de la concepte testate de știință, considerăm că fiecare om are dreptul la o a doua șansa la moralitate și fericire.

În final, vă punem la curent cu faptul că marca Institutul pentru Fericire aparține Asociației Inițiativa pentru Fericire și este în curs de înregistrare la OSIM. Vă urăm mult succes în activitatea dvs, sperăm că v-ați găsit calea către fericirea dumneavoastră interioară și că puteți lăsa în urmă petele politruce care din păcate încă vă însoțesc.

 

 

Cu considerație,

Mălina Chirea

Președinte și Cofondator Asociația Inițiativa pentru FericireArticole Similare